Γαλλία: Δέκα νεκροί από μεγάλη φωτιά στη Λυών – Aνάμεσά τους πέντε παιδιά

Δέκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, φέρεται να έχασαν τη ζωή τους μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής σε κτίριο κατοικιών στο Vaulx-en-Velin, κοντά στη γαλλική πόλη της Λυών.

Δέκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, φέρεται να έχασαν τη ζωή τους μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής σε εφταόροφο κτήριο κατοικιών στο  Βόζενβελάν (Vaulx-en-Velin), κοντά στη γαλλική πόλη της Λυών.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι η φωτιά αναφέρθηκε αρχικά στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στις 3.12 π.μ. και στις 3.25 π.μ. περίπου 170 πυροσβέστες και 65 πυροσβεστικά οχήματα βρέθηκαν στο σημείο έχοντας δύσκολο έργο.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν ότι η φωτιά ξέσπασε σε επταώροφη πολυκατοικία στη συνοικία Mas du Taureau στη Γαλλία. O Olivier Klein, εκπρόσωπος των κρατικών αρχών με ανάρτησή του στο Τwitter δήλωσε ότι σπεύδει στο σημείο της τραγωδίας

Άλλα τέσσερα άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ άλλοι 10, μεταξύ των οποίων δύο πυροσβέστες, έχουν τραυματιστεί. Τα αίτια της φωτιάς είναι άγνωστα.

Σχετικά